dinsdag 24 augustus 2010

Het einde nadert...


Beste Yunomi-lezers,
Medailles…we kunnen er maar niet genoeg van krijgen ! Goud, zilver, brons, alle kleuren zijn reeds de revue gepasseerd…en we hebben de smaak te pakken ;-). Ik kan maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede teamgeest is binnen een delegatie. En dat is sterk aanwezig bij het Belgisch team. Gisteren hebben wij in één dag ons land in de picture geplaatst. Onze judoka’s hebben namelijk elk een medaille binnengehaald. Lola Mansour heeft na een feilloos parcours goud te pakken en Toma Nikiforov zilver. Het is prachtig om te zien dat iemand met een gehavende knie en een schouder uit de kom blijft doorvechten om toch maar die medaille te pakken voor het team. Een prachtig voorbeeld en motivatie voor alle andere atleten die de laatste dagen aan bod komen!
Binnen het Olympisch dorp hebben steeds meer en meer atleten gedaan met hun competitie. Dit vertaalt zich in een uitbundige sfeer, muziek die uit alle I-Pods galmen, lachende mensen, en steeds meer en meer interactie en fun bij atleten uit verschillende continenten. Olympische Spelen voor de Jeugd, een moment om nooit meer te vergeten. Naast de sportcompetitie vullen onze atleten hun tijd zeer goed in, tijd om te vervelen bestaat hier gewoon niet. Enkele atleten hebben gisteren en vandaag het Pulau Ubin verkend en samen met andere atleten het beste van zichzelf gegeven op het touwenparcours en rafting. Onze hockey-spelers hebben meegebouwd aan een groot “mozaic” waaraan alle atleten meewerken en na de Spelen in Singapore zal te bezichtigen zijn. Andere atleten maken kennis met onze Role Models (vandaag mogen de atleten een praatje slaan met Alexander Popov (zwemmen) en Sergei Bubka (polstokspringen), Henna, games, Anti-Doping,…, het staat allemaal op de agenda!
Morgen gaan we met z’n allen ons hockey-team aanmoedigen op weg naar brons. Overmorgen hopen wij dat ons Volleybal-team goud binnenhaald. Wij zullen alleszins met de hele delegatie afzakken naar de sporthal en ons stem laten horen! S’Avonds staat dan de sluitingsceremonie op het menu: een laatste onvergetelijk moment dat we met de hele delegatie willen beleven.
U denkt misschien, het is mooi geweest, maar voor ons is dit niet het einde! Wij willen verder met dit team, wij willen zoveel mogelijk atleten (en uiteraard liefst allemaal) zo vlug mogelijk terug zien en als één team werken naar de Olympische spelen in Rio!!!
Sportieve groetjes vanuit Singapore!
X Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten