woensdag 11 augustus 2010

Het leven zoals het is...in het Olympisch dorp!


Beste Yunomi-lezers,
12 Augustus 2010. Maandag 9 augustus, Zaventem, het Belgian Junior Olympic Team stond klaar om de grote afreis naar Singapore te maken. De in totaal 15u durende reis via Frankfurt (sommigen Londen) is voor éénieder zeer goed verlopen. In Frankfurt viel ons onmiddellijk alle “Olympische trainingsoutfits” op van alle andere delegaties, we hadden alleszins de indruk dat een groot deel van Amerika / Europa via dezelfde lijn richting Singapore trok.
Eens aangekomen in Singapore kon het Olympisch avontuur echt van start gaan. Na alle security controles (en dat zijn er veel) werd onze bus verzegeld (met ons erin), tijd om te ontsnappen was er zodus niet ;-). Eens aangekomen in het Olympisch dorp mochten alle atleten hun accreditaties valideren en kreeg iedereen een GSM van Samsung en andere gadgets. Een mooi geschenk dat alle atleten naar zeer grote waarde schatten ;-) ! De sportzakken werden onmiddellijk naar ons gebouw gebracht. België verbroedert met Nederland, de Oranje vlaggen nemen we erbij (deze keer doen we zelfs niet onder ;-)).
Gisteren hebben alle atleten / begeleiding hun eerste trainingen aangevat en hebben we eveneens onze eerste stortbuien gekregen. Hierdoor zijn enkele trainingen in het water gevallen. Het Olympisch restaurant biedt ons verschillende keukens (pasta – pizza – Aziatisch eten – wereldkeuken - …: alles is vanuit de organisatie voorzien om de atleten een mooie, leerrijke tijd te bezorgen. Daarnaast biedt het Olympisch dorp ook een postkantoor, merchandising shop, bank, zwembad, zeer mooie fitness-ruimte, bioscoop, game zaal, TV rooms, Internet zalen,…, te veel om op te noemen.
De sfeer in het BJOT is opperbest. Alle atleten willen het beste van zichzelf geven, verbroederen met andere atleten van andere sporttakken en zullen proberen om in de mate van het mogelijke te gaan supporteren voor de anderen. We zijn een hechte ploeg!!! Daarnaast is er ook het Cultureel & Educatief Programma dat vanaf 15 augustus van start gaat (later meer hierover). Morgen, 13 augustus is er in het Olympisch dorp een grote WOWcome Session. Wij zullen hier met enkele atleten (diegene die pas later in competitie gaan) naar toe gaan. Deze is live op internet te volgen via http://www.youtholympicgames.org .
Ziezo, tot overmorgen met meer nieuws! Vergeet zeker niet onze “Belgian Junior Olympic Team” fanpagina op te zoeken op Facebook…
Groetjes van alle atleten en reeds bedankt voor alle steun van de supporters.
X Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten