zondag 13 juni 2010

Helaba,
Zondag 16u. Terwijl half België voor zijn scherm gekluisterd zit om de verkiezingsuitslag te volgen, ben ik op zoek naar de laatste nieuwsjes omtrent de Jeugd Olympische Spelen. Mijn verbazing wordt steeds groter met de dag als je ziet hoeveel jongeren op een positieve manier meedoen aan alle initiatieven (Facebook / Twitter / WhyOhGhee / Million Deeds Challenge / YouTube /...) vanuit het Internationaal Olympic Comité en SYOCOG (Organisatiecomité Singapore). En ja hoor,ik leer iedere dag bij!

Intussen is ons Belgian Junior Olympic Team bijna helemaal gevormd en het ziet er SUPER uit! Ik ben er zeker van dat we met een prachtig team atleten, coachen, medische- en boic-omkadering zullen vertrekken naar Singapore en een onvergetelijke tijd zullen beleven. Vanuit het BOIC zijn wij alvast met een YOG-team (Gert Van Looy, Loubna benlahssen, Luc Rampaer en mijzelf) dagdagelijks bezig om iedereen zoveel mogelijk te informeren, iedereen in te schrijven (accrediteren), de sportuitrustingen klaar te maken en te verdelen, onze vracht te regelen, alle administratieve documenten klaar te maken, promotiemateriaal te maken,... Er komt zééééér vééééééél bij te kijken!!! Om een klein voorbeeldje te geven: voor de sportuitrusting voor iedere atleet klaar te maken zijn 5 mensen gedurende 4 dagen full-time bezig!

Ikzelf ben dagelijks in contact met het YOG-team in Lausanne (IOC) en de 29 andere Young Ambassadors in de wereld. In ieder continent zijn er immers 5 Young Ambassadors dat SAMEN de Spelen promoten. Ikzelf doe dit via de Singapore News / Facebook / Twitter / blog / ... Hierbij enkele leuke nieuwsjes:

- de belgische Post heeft een Olympische Postzegel uitgegeven rond de Jeugd Olympische Spelen
- de Olympische vlam zal in 5 steden (1 stad per continent) passeren. In Europa is dit Berlijn
- het IOC heeft een leuke "Cube" ontwikkeld op www.olympic.org.
- Enkele topatleten dat het Junior Olympic Team zal kunnen ontmoeten zijn Michael Phelps, Yelena Isinbayeva, Wilson Kipketer, Sergey Bubka, Hicham El Guerrouj...

Alle atleten zullen -naast de sportieve competitie- de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan het Cultureel en Educatief Programma. Ikzelf heb de activiteiten in Singapore kunnen uittesten en kan jullie vertellen dat er echt leuke workshops tussen zijn. Zo kunnen jullie meedoen aan oa island adventure games, een city-trip maken in Singapore, samen muziek maken,...

Weet je, nergens kan je op één plaats zoveel verschillende nationaliteiten bijeen zien als in het Olympisch dorp. Zet je schrap, train goed om jouw "personal best score" te halen en wij zorgen ervoor dat je een mooie tijd beleeft. Aan alle jongeren onder ons; bezoek de websites van het BOIC (www.olympic.be) - IOC (www.olympic.org) - SYOCOG (www.singapore2010.sg) - Facebook "Belgian Junior Olympic Team" en volg ons team op de voet!

x Julie
Young Ambassador Youth Olympic Games België

Geen opmerkingen:

Een reactie posten